Pengenalan Kami

MalayBites merupakan sebuah sistem pesanan dalam talian terbaharu di Malaysia untuk restoran dan pelanggan mereka. MalayBites adalah sebahagian daripada Kumpulan TuckerFox yang bermula pada tahun 2013 dengan satu objektif mudah: untuk menawarkan sistem pesanan dalam talian yang sangat berpatutan dan berkesan kepada restoran dan pelanggan mereka.

Dalam tujuh tahun kebelakangan ini, kita telah mencapai itu. Kami kini mempunyai ribuan restoran dan pelanggan yang menggunakan perkhidmatan kami di seluruh Malaysia, melalui tuckerfox.com.au dan tassiebites.com.au (di Tasmania). Kami juga berjaya meluaskan perkhidmatan kami ke peringkat antarabangsa contohnya New Zealand dan Malaysia.

Sebagai perniagaan tempatan dan milik keluarga, keperluan pelanggan kami adalah selalu berada di barisan hadapan dalam apa yang kami lakukan. Sama ada menawarkan teknologi terkini, menyampaikan produk dan perkhidmatan baharu atau memulakan sesebuah restoran dalam talian, kami selalu bersedia membantu. TuckerFox Group mempunyai ibu pejabat di wilayah Victoria dan kami mempunyai staf sokongan yang bekerja di seluruh negara.

Bagaimanakah kami berbeza daripada lain?

Isu amalan perniagaan yang selalu dipersoalkan dari syarikat perkhidmatan makanan dalam talian yang bersaing sudah menjadi buah mulut dalam kalangan masyarakat. Mereka dituduh atas hanya berhasrat untuk mengaut keuntungan dan mengenakan bayaran yang membebankan kepada restoran dan memberikan pengalaman pesanan dalam talian yang tidak memuaskan kepada pelanggan. Kami bukan sahaja beroperasi secara berbeza di TuckerFox Group - etos kami berbeza.

Kami tidak mengenakan caj dan komisen berlebihan kepada beberapa penyedia yang bersaing di restoran. Sebaliknya, kami mengenakan harga yang berpatutan dan fokus kepada strategi laman web yang akan mempromosikan jenama restoran individu dan jenis makanan yang mereka tawarkan. Kami menyediakan perkhidmatan peribadi satu demi satu kepada perniagaan dan pelanggan yang bekerjasama dengan kami. Bagi kami, orang yang berkerjasama dengan kami hanyalah : orang. Mereka bukan sekadar nombor pesanan tempahan.

Hubungi kami di sini untuk maklumat lebih lanjut mengenai perkhidmatan dan harga kami.

Orang Kami: 

TuckerFox Group ditubuhkan pada tahun 2013 oleh rakan-rakan terbaik, Tristan Young dan James Oldland. Tristan dan James, yang saling kenal sejak sekolah menengah, berkumpul pada musim panas 2013 dan menamatkan kebosanan kerjaya korporat 9-5 mereka.

Tristan, yang baru pulang dari pelancongan di sekitar Amerika Selatan, memberitahu James mengenai potensi pasaran pesanan makanan dalam talian yang sedang berkembang di luar negara, dan betapa mudahnya untuk mendapatkan makanan segera yang lazat secara atas talian yang akan dihantar ke rumah anda.

James, seorang "usahawan bersiri" yang digambarkan sendiri dan pencinta makanan menerima idea tersebut dengan segera. Mereka segera mengambil langkah untuk meneliti teknologi, trend dan cara  operasi perniagaan mereka.

Mereka telah membawa masuk kawan universiti mereka dan "IT whiz", Yavuz Gunay, untuk menolong mereka membina sistem pesanan dalam talian yang selamat, ringkas dan diperkemas yang paling sesuai untuk restoran Malaysia.

Tujuh tahun kemudian, MalayBites masih dimiliki dan dikendalikan oleh pemilik asalnya - kami tidak mempunyai pelaburan luaran atau penglibatan korporat yang besar. Setiap pengasas bekerja di setiap peringkat perniagaan tujuh hari seminggu. Hal ini merupakan salah satu faktor yang menjadikan kita benar-benar berdikari dan dapat terus menawarkan perkhidmatan yang berkualiti tinggi dan terbaik kepada pelanggan kita.

James Oldland

Dengan latar belakang kewangan di sektor perbankan secara awam dan swasta, James selalu berhasrat untuk mempraktis kemahiran pengurusan dan perniagaannya dengan menjalankan perniagaannya sendiri.

Sebagai seorang penjana idea, mengikut James, James sangat menggemari untuk mengambil sesebuah idea perniagaan dan merealisasikannya dengan menubuhkan sebuah syarikat yang menguntungkan. Peluang bekerja untuk membina sebuah syarikat yang berjaya bersama rakan karibnya, Tristan Young, sebenarnya merupakan impiannya selama tujuh tahun.

Untuk menyampaikan makanan segar dan enak kepada pelanggan merupakan tujuan James, seperti membantu pemilik restoran membina profil dalam talian mereka dan mengembangkan perniagaan mereka.

Dia menguruskan pasukan TuckerFox Group Markas di Victoria wilayah.

Pada masa lapang, James suka bermain golf dan menghabiskan masa bersama keluarganya.

Tristan Young

Tristan mempunyai latar belakang dalam penjualan, pelancongan dan industri farmaseutikal. Dengan kegemaran yang mendalam terhadap aktiviti luar dan pengembaraan, Tristan selalu bermimpi untuk menjalankan perniagaannya sendiri dan tidak terikat dengan pekerjaan tradisional 9-5.

MalayBites muncul sebagai sebuah idea dalam minda Tristan dalam perjalanannya ke seluruh Amerika Selatan pada tahun 2012. Populariti pesanan makanan dalam talian yang telah mendapat momentum di luar negara masih belum dapat dicapai di Malaysia.

Tristan seterusnya kembali ke Victoria dan membawa idea tersebut kepada rakan karibnya, James, yang mempunyai kepintaran perniagaan untuk membantunya menjadikan cadangan itu sebuah perniagaan.

Seperti sama dengan James, Tristan mempunyai minat untuk membangunkan makanan segar dan sedap. Tristan bekerjasama dengan staf sokongan TuckerFox Group dalam memberikan latihan dan pengurusan.

Pada masa lapang, dia mempunyai hobi dalam fotografi, berbasikal dan melayari selain menghabiskan masa bersama keluarga mudanya.

Yavuz Gunay

Yavuz mempunyai latar belakang dalam perkembangan sistem perisian dalam industri perbankan. Seperti surfer profesional yang mencari gelombang yang sempurna, Yavuz terus berusaha untuk menyempurnakan kemampuan teknikal di platfom perisian TuckerFox.

James dan Tristan segera menyedari bahawa Yavuz merupakan aset tambahan penting kepada pasukan mereka. Oleh itu, secara bersama, ketiga-tiga rakan ini memiliki dan mengendalikan TuckerFox Group.

Yavuz banyak membawa pengetahuan teknikal dan bekerjasama rapat dengan semua kakitangan TuckerFox dengan meletakkan peningkatan proses dan penyelesaian baru selalu menjadi agenda utama.

Baru sahaja berkahwin, dia suka mengukir papan luncur salji pada musim sejuk dan bercuti bersama rakan dan keluarga.